دسته : تربیت بدنی و علوم ورزشی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 342 KB
تعداد صفحات : 70
بازدیدها : 277
برچسبها : عوامل انگیزش انگیزش شغلی معلمان نظریه هرزبرگ
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلمعرفی پایان نامه توصیف و اولویت بندی عوامل انگیزش شغلی معلمان تربیت بدنی نیشابور بر اساس نظریه هرزبرگ
چکیده
هدف از این پژوهش، توصیف و اولویت بندی عوامل انگیزش شغلی معلمان تربیت بدنی بر اساس نظریه هرزبرگ بود. جامعه آماری این پایان نامه شامل 100 نفر از معلمان تربیت بدنی زن و مرد در مقاطع مختلف تحصیلی نیشابور در سال تحصیلی 84-1383 بودند که همگی در تحقیق شرکت کردند. این پژوهش از نوع توصیفی است که به شکل میدانی انجام گرفته است. ابزار اندازه گیری یک پرسشنامه محقق ساخته بر اساس نظریه هرزبرگ بود. از آمارهای توصیفی و استنباطی برای توصیف و تحلیل داده ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که در بین عوامل انگیزشی رشد فکری و ارتقا، قدردانی، پیشرفت، ماهیت مسئولیت، ماهیت کار و موفقیت به ترتیب بیشترین اهمیت را در انگیزش شغلی معلمان دارند. در بین عوامل بهداشتی روابط، حقوق و دستمزد، امنیت شغلی، شرایط کار، قوانین و مقررات و سرپرستی به ترتیب دارای بیشترین اهمیت هستند. اولویت بندی عوامل انگیزشی در معلمان زن و مرد به طور جداگانه نشان داد که در بین معلمان زن قدردانی، رشد فکری و ارتقاء، پیشرفت، ماهیت کار، ماهیت مسئولیت و موفقیت و در معلمان مرد رشد فکری و ارتقا، قدردانی، پیشرفت، ماهیت مسئولیت، موفقیت و ماهیت کار به ترتیب بیشترین اهمیت را دارند. همچنین اولویت بندی عوامل بهداشتی در معلمان تربیت بدنی زن و مرد نشان داد که در معلمان زن روابط انسانی و اجتماعی، شرایط کار، حقوق و دستمزد، امنیت شغلی، قوانین و مقررات و سرپرستی به ترتیب بیشترین اهمیت را در بین عوامل دارند. در حالی که در معلمان مرد حقوق، امنیت شغلی، شرایط کار، روابط، قوانین و مقررات و سرپرستی به ترتیب اولویت قرار دارند. مقایسه برخی عوامل جمعیت شناختی با عوامل انگیزشی نشان داد که فقط در مورد جنسیت با عوامل انگیزشی تفاوت معنی دار است. مقایسه سایر عوامل جمعیت شناختی مانند سطوح مختلف سنی، مدرک تحصیلی و سابقه خدمت با عوامل انگیزشی تفاوت معناداری را نشان نداد.
نگرشهای مدیریت به انگیزش با توجه به ماهیت آن در طول زمان تغییرات بسیار کرده است، که هر یک در شرایط زمانی خاص خود در رفتارهای کارکنان تأثیر متفاوتی داشته است. در بررسی رویکردهای مدیریت، به ترتیب از نظر تاریخی به سه نوع نگرش برخورد می کنیم. این رویکردها عبارتند از: رویکردهای کلاسیک یا سنتی، نئوکلاسیک یا روابط انسانی و رویکرد اقتضایی. اینک به منظور روشن شدن دیدگاه های انگیزشی هر یک، به شرح مختصری از آنها می پردازیم.
تعریف واژه ها
1- تئوری دو عاملی هرزبرگ
تئوری دو عاملی هرزبرگ یکی از تئوریهای محتوایی در رفتار سازمانی است. در این تئوری یکسری از عوامل در کار به عنوان عوامل انگیزاننده و یکسری تحت عنوان عوامل نگهدارنده یا بهداشتی نامگذاری شده اند. مدیر سازمان در صورتی می تواند در کاهش نارضایتی و ایجاد انگیزه کارکنان موفق باشد که به هر دو عامل توجه کامل داشته باشد.
2 - عوامل انگیزاننده
عوامل انگیزاننده عواملی هستند که باعث ترغیب و انگیزش می شوند مثل توفیق، پیشرفت در کار، احساس رضایت شغلی، قدردانی، نفس کار.
3 - عوامل بهداشتی
عوامل بهداشتی عواملی هستند که وجودشان در کار ضروری است ولی باعث انگیختن افراد به کار نمی شود و در صورتی که نادیده گرفته شوند ایجاد نارضایتی می کنند. مثل حقوق و دستمزد - امنیت شغلی - خط مشی و سیاست مدیران - سرپرستی - شرایط حاکم بر محیط کار.
4 - معلم تربیت بدنی
به کلیه معلمان زن و مرد که در فرایند تعلیم و تربیت در جریان سال تحصیلی 84-83 مشغول تدریس درس تربیت بدنی در شهرستان نیشابور هستند اطلاق می شود.
5 - انگیزش
انگیزش در این پایان نامه یعنی بروز حالتی در فرد متاثر از عواملی که اراده و تصمیم به انجام فعالیتی خاص در وی نضج گیرد به گونه ای که بدون نظارت و کنترل خارجی، با رغبت به انجام آن عمل مبادرت ورزد.
فصل اول: طرح تحقیق
مقدمه
بیان مساله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
پیش فرض های تحقیق
محدودیت های تحقیق
تعریف وازه ها
فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق
ادبیات تحقیق
نگرشهای مدیریت به انگیزش
رویکرد کلاسیک
رویکرد نئوکلاسیک
رویکرد اقتضایی
نگرشهای روانشناختی در زمینه انگیزش
نظریه لذت طلبی
نظریه غرایز
نظریه تقویت
نظریه شناخت
نظریه های انگیزشی
الف) نظریه های فعال سازی انگیزش
نظریه سلسله مراتب نیازهای مازلو
نظریه دو جنبه ای انگیزش
نظریه دوعاملی انگیزش
نظریه لذت گرایی مک کللند
نظریه نیازهای زیستی، تعلق و رشد
ب) نظریه های فرایندی
نظریه انتظار و احتمال
نظریه برابری
نظریه هدف گذاری
نظریه تقویت و اصلاح رفتار
نظری تفصیلی بر تئوری هرزبرگ
پیشینه تحقیق
جمع بندی
فصل سوم : روش شناسی تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه اماری
متغیرهای تحقیق
ابزار اندازه گیری
روایی و پایایی پرسشنامه
نحوه امتیاز گذاری پرسشنامه
روش جمع آوری اطلاعات
روشهای آماری
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل آماری
مقدمه
توصیف اماری داده ها
تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
خلاصه تحقیق
بحث و نتیجه گیری
پیشنهادهای تحقیق
الف- پیشنهادات برخاسته از تحقیق
ب- پیشنهادات برای تحقیقات بعدی
منابع و مأخذ
فهرست جداول
فهرست اشکال